Site Overlay

Οι ιδιότητες του κάστανου

Αποτελούν εξαιρετική πηγή  μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και συντελούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και αύξηση της καλής (HDL). Περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην ομαλή λειτουργεί του γαστρεντερικού συστήματος. Η αυξημένη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, έχει προστατευτική δράση ενάντια σε καρδιαγγειακές παθήσεις βελτιώνοντας γενικότερα το λιπιδαιμικό προφίλ.

Περισσότερα οφέλη για την υγεία και περιεκτικότητα σε βιταμίνες:

  • Περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη.

 

  • Είναι καλή πηγή διαιτητικών φυτικών ινών.

 

 

 

 

  • Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ.

 

  • Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής (HDL).

 

 

  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

 

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια:

Ολικές θερμίδες: 170 kcals

  • Πρωτεΐνες: 2 γρ.
  • Ολικά λιπίδια: 2.7 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 36.6 γρ
  • Φυτικές ίνες:  1 γρ
  • Νερό:51.7 γρ
  • Κάλιο: 500 mg
  • Ασβέστιο: 46 mg
  • Μαγνήσιo :33 mg
  • Φώσφορος: 74 mg
  • Σίδηρος: 0.9 mg
  • Ψευδάργυρος: 0.5 mg
  • Χαλκός: 0.5 mg
  • Θειαμίνη: 0.14 mg
  • Πυριδοξίνη: 0.34mg
  • Nιασίνη: 1.2 mg
  • Βιταμίνη Ε: 1.20 mg
  • Φυλλικό οξύ: 70 mg
  • Βιταμίνη C: 43 mg
  • Βιταμίνη Α: 0 IU
  • Φυτοστερόλες: 22μg

Τέλος το κάστανο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο θρεπτικούς καρπούς και θα ήταν ωφέλιμο να ενταχθεί στο διατροφικό σας πρόγραμμα.

Scroll Up