Site Overlay

Ποιοί είμαστε

Το διαιτολογικό μας γραφείο, απαρτίζεται από άρτια καταρτισμένους διαιτολόγους, που στόχο τους έχουν την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας και την κάλυψη κάθε διατροφικής σας ανάγκης, μέσα από τις πιο σύγχρονες οπτικές της διαιτολογίας.
Η διαμόρφωση και η συντήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους που είτε αφορά αισθητικούς λόγους είτε αφορά προβλήματα υγείας είναι η βασική μας προτεραιότητα.
Παράλληλα όμως σας βοηθάμε να αποκομίσετε χρήσιμες διατροφικές συμβουλές που θα σας μάθουν να διαχειρίζεστε και να φροντίζετε τις διατροφικές σας ανάγκες και το σώμα σας.
Η διατροφική εκπαίδευση που παρέχεται παράλληλα με τις υπηρεσίες μας συμβάλλει σημαντικά στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και συνεπώς στην απόκτηση μιας καλύτερης σωματικής κατάστασης και υγείας.
Το διαιτολογικό μας γραφείο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα, στο Κολωνάκι μόλις 5 λεπτά περπάτημα από το μετρό του Συνταγματος.


Ποιοί είμαστε
Η Μαρία Χαλκιά είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού ιδρύματος Θεσσαλίας και υποψήφια Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, όπου διεξάγει Διδακτορική διατριβή στη Διατροφική Αγωγή. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο University of Surrey στην Αγγλία, με τίτλο Master in Human Nutrition, όπου επέκτεινε τις γνώσεις της στον τομέα της Διατροφής. Στα πλαίσια της πτυχιακής της, ασχολήθηκε με την έρευνα στην επίδραση σκευασμάτων διατροφής στη διαχείριση και απώλεια βάρους υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων, όπου βαθμολογήθηκε με άριστα.Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά Διατροφής και Διαιτολογίας και συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής, αλλά και για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής.
Έχει κάνει πρακτική άσκηση ως Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, όπου και απέκτησε εμπειρία σε μεγάλο εύρος ασθενειών και στη σχέση τους με τη διατροφή. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί σε γυμναστήρια και Διαιτολογικά κέντρα στην Αθήνα, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στη ρύθμιση και διαχείριση του σωματικού βάρους. Τέλος, έχει υπάρξει Επιστημονικός συνεργάτης ιδιωτικού εκπαιδευτικού κέντρου, όπου είχε αναλάβει τη διδασκαλία μαθημάτων διατροφής, διαιτολογίας και τεχνολογίας τροφίμων.

Ποιοί είμαστε
Η Κορίνα Πασχαλίδου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας, με τίτλο «Γενετική προδιάθεση παχυσαρκίας. Ο ρόλος της φυσικής δραστηριότητας ως τροποποιητικός παράγοντας σε ενήλικες εθελοντές», πήρε μέρος στη μελέτη NAFLD- Μη Αλκοολική Λιπώδης Διήθηση του Ήπατος. Αμέσως μετά το πέρας των προπτυχιακών σπουδών της το 2018, ξεκίνησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο αυτών, η Κλινική-Ιατρική Διατροφή, δηλ. η ειδίκευση πάνω στη διατροφή που απαιτείται για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.
Στη διπλωματική της εργασία οργάνωσε και εκπόνησε προοπτική μελέτη που αξιολογούσε την κατάσταση θρέψης σε ασθενείς με μη αντιρροπούμενη κίρρωση του ήπατος. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Health Coaching για επαγγελματίες υγείας».
Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα», σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Παλαιό Φάληρο καθώς και σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου και επέβλεπε το σύστημα ασφάλειας τροφίμων της επιχείρησης. Επίσης, για την ολοκλήρωση του ερευνητικού τμήματος της πτυχιακής και της διπλωματικής της εργασίας συνεργάστηκε με το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.
Έχει εργαστεί σε κέντρο αισθητικής, στη γενέτειρά της, τη Φλώρινα και σε κέντρο αδυνατίσματος στην Αθήνα. Ακόμη, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες αθλητικής διατροφής σε ομάδες καλαθοσφαίρισης .Τέλος, από την έναρξη των σπουδών της μέχρι και σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικών με την τόσο δυναμικά εξελισσόμενη επιστήμη της διατροφής.